Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Drevesnica Stivan

Le tri kilometre od Postojne proti Pivki se preko reke Pivke pripeljemo v Drevesnico Štivan, katere začetki segajo že v leto 1964.


V prelepem, z gozdom obdanem okolju, na dvanajstih hektarjih površine in petih rastlinjakih vzgajamo preko dvesto različnih dreves in grmovnic, v rastlinjakih pa tudi balkonsko cvetje, enoletnice, sobne rastline in sadike zelenjave.

Drevesnica

Na preko petsto metrih nadmorske višine in znanih pogojih razmeroma ostre postojnske klime za vzgojo rastlin uspešno skrbijo strokovnjaki agronomije, hortikulture in gozdarstva.

Prav takšne klimatske razmere nam omogočajo, da so naše rastline klimatsko utrjene in primerne tudi za zahtevna klimatska območja. Poleg vzgoje sadik je prav gotovo pomembna naša dejavnost urejanja okolice stanovanjskih hiš in poslovnih objektov z lastnim načrtovanjem in svetovanjem.

V našem vrtnem centru pa poskrbimo za zadovoljstvo kupcev s pestrim prodajni programom.

Od kod ime Drevesnica Štivan

Temu delu vasi ljudje ne pravijo drugače kot Štivan, po cerkvi, ki stoji tukaj posvečena Janezu Krstniku. Če prideš semkaj spomladi ter si ogledaš lepo cerkev in okolico, ki ni nič podobna, da je že blizu Krasa, tedaj se ne bi čudil, ko bi ti prišla misel: Tukaj živeti, tukaj umreti, ni lepšega kraja na sveti. Travniki, polje, prijazni griči, senčnati logi, drevored, reka Pivka, vse se vrsti tako lepo in se spaja v tako krasno celoto, da se ti mora namah priljubiti.

Navedeni opis okolice drevesnice izhaja iz knjige Janeza Zabukovca – Slavina iz leta 1910. Lep opis in še vedno med domačimi ljudmi živo ime Štivan sta bila motiv za ime drevesnice.
 

Kako do nas?


Poglej Drevesnica Štivan na večjem zemljevidu

O podjetju

 

Drevesnica Štivan d.o.o.
Matenja vas pri Postojni
6258 Prestranek

Tel: 05 / 754-24-05
Email: drevesnica.stivan@siol.net

ID za DDV: SI 19882602

Copyright 2018 © Drevesnica Štivan d.o.o. | Matenja vas pri Postojni, 6258 Prestranek | tel: +386 (0)5 754-24-05 | Uporaba fotografij ni dovoljena brez predhodnega dovoljenja! 28.si